Reissuun lähtö jännittää, niin kuin aina. Koska mukana on pyörä, joka saattaa aina hajota maantielle, jännittää enemmän kuin jos kulkisi jalan.

Ensimmisen päivän tavoite on polkea Leppävirran kirkonkylältä Niinimäkeen. Seuraavana päivänä tulen takaisin ja tutustun Orinoron rotkolaaksoon. Poljen Soisaloa pohjoiseen ja (Kuopion) Vehmersalmen Räsälän kylässä tavoitteeni polkea Helsingistä Kolille paloissa on toteutunut, sillä Kuopiossa asuessani poljin usein tätä kautta Vehmersalmelle, Kuopiosta poljin tylsää Joensuun tietä Outokumpuun ja Polvijärvelle Huhmariseen ja sitten Joensuussa asuessani kävin Huhmarisissa pyörällä ja Kolilla pyörällä.

Kaikissa tämän alueen kunnissa olen pyöräillyt paitsi Kaavilla. Tarkoitus olisi polkea itselleni uutta reittiä Vehmersalmelta Tuusniemelle, Kaavin Luikonlahteen, Juukaan ja Kolille, josta lautalla Lieksan puolelle. Kaavi on minulle ollut vähän eksoottinen paikka. Kun olin Kuopiossa lintuharrastajana, sieltä tulevista havainnoista sai lukea, mutta sinne pääsi harvoin poikkeamaan.

Tätä kirjoitettaessa on ollut suuri konflikti juuri Leppävirran Soisalossa mökkeilijöiden ja retkeilijöiden kanssa saksalaisten soutajien rantauduttua ja leiriydyttyä mökin pihamaalle ilmeisesti luvan kanssa. Niinimäessä yövyn tuttavien luona ja sitten en yövy Leppävirralla lainkaan.